Niet aangekondigd…

Plotseling…

veranderde een ontspannen zwemuurtje in een spannende tijd op de Medium Care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. alt

Maandagmiddag 1 maart 2010, een datum die ik nooit meer vergeet. Tijdens het zwemmen kreeg ik plots hele, felle hoofdpijn, zo erg dat mijn nek helemaal stijf werd en ik mijn hoofd niet meer kon bewegen. Het kostte me enorm veel moeite om me weer aan te kleden en naar de dokter te gaan. Doorverwijzing naar het ziekenhuis en daar was, na een eerste scan, al direct duidelijk wat er aan de hand was: een hersenbloeding. Helemaal niet aangekondigd, overkomt je dit. Mijn wekelijks zwemuurtje veranderde, zomaar ineens, in een spannende tijd van onderzoeken en onzekerheden. Toen ik voelde dat er iets niet goed was, maar nog niet wist wat er precies aan de hand was, heb ik gebeden: Here, U weet alle dingen en mijn leven is in Uw hand. Toen ik later in het ziekenhuis hoorde van de bloedvlek in mijn hoofd, kwam dit gebed weer en kreeg ik zo een intens gevoel van rust en vrede in mijn hart, een gevoel dat ik tot nu toe nog steeds niet kan omschrijven, zeker niet omdat ik normaal een nogal zenuwachtig iemand ben en vlug in paniek kan raken. Dit intense gevoel van rust is al die tijd bij me gebleven, zowel tijdens het verblijf van 3 en halve week in het ziekenhuis als de maanden van herstel thuis.

Doordat ik veel hoofdpijn had en heel erg moe was, kon ik niets doen dan liggen en nadenken… Maar juist in deze momenten gaf de Here me steeds weer een bemoediging of een lied in mijn gedachten die mijn hart raakten.

 

  1. Psalm 91:14-16 is zo een tekst/lied waar ik mij aan opgetrokken heb en is mij tot grote steun geweest. Deze tekst heb ik 2x gekregen maar ik moest het lezen in de ‘zij’ vorm. God weet wat Hij doet…

    Omdat zij mij zeer bemind, zal Ik haar beschermen, Ik zal haar beschutten, omdat zij Mijn Naam kent. Roept zij Mij aan, Ik zal haar antwoord geven, Ik zal in de benauwdheid bij haar zijn. Ik zal haar uitredden en tot ere brengen. Met lengte van dagen zal Ik haar verzadigen en Ik zal haar Mijn heil doen zien. 

  2. Psalm 23: De Here is mijn Herder, mij ontbreekt niets…. Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad want Gij zijt bij mij!
  3. Hebr. 13:5: Ik zal je geenszins begeven, Ik zal je geenszins verlaten… Deze was mijn jaartekst voor 2010. Hoe bemoedigend is het te ervaren dat God Zijn Woord aan ons waarmaakt, heel bijzonder!
  4. Jes. 41:10: Vrees niet want Ik ben met u, zie niet angstig rond want Ik ben Uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun ik u met Mijn heilrijke rechterhand.

 

Wanneer je geen krachten of moed hebt, geeft God je Zijn woorden in gedachten die je mag opeten en waarvan je geen honger krijgt. Ook de vele gebeden die voor mij naar Gods troon gebracht werden, zijn me tot grote steun geweest. Het gaf me zoveel kracht om op God te blijven zien en te vertrouwen dat Hij mijn leven in Zijn hand had en Hij mij heel dicht nabij was. Dank U wel Heer Jezus!! En allen die voor me gebeden hebben.

Maar de tijd van rust en herstel heeft me veel geleerd. De Here was er altijd  en ik ben over veel dingen gaan nadenken, vooral om wat we met ons leven doen wat God ons heeft gegeven. We leven in een zo gehaaste wereld, alles moet snel en vlug, we worden opgejaagd door de druk om ons heen en wijzelf gaan ook drukker en drukker worden. Is er dan nog tijd om even met God te praten? Is er dan nog tijd om Hem even te danken voor het lekkere eten wat we krijgen? Vinden we nog wel even rust om bij Hem te zijn en na te denken over bovenstaande tekst: Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat eenieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. We hebben van God dit geweldige cadeau gekregen, nl. Zijn lieve Zoon Jezus, maar wat doen we met Hem?

Is het niet goed om hierover eens even na te denken? Ons leven kan ineens, zomaar een wending krijgen en hebben we dan gedaan wat Jezus zo graag zou willen dat we doen? Zijn we dan klaar om naar Jezus te gaan en Hem te ontmoeten en eeuwig met Hem te leven? Hij heeft zelf gezegd dat Hij weer terug zal komen als Hij onze woning in de hemel klaar heeft, niemand weet wanneer dat zal zijn.

Ik ben bijzonder blij en dankbaar voor het cadeau wat ik van God heb gekregen, nl. Jezus, Zijn lieve zoon, een waardevol cadeau. Maar ik wil ook graag dat God zal mogen blijven zien dat ik nog aan dat bijzondere cadeau denk en dat Hij Jezus in mijn leven mag zien en dat dit Hem mag verheugen. Ik wil dicht bij Jezus blijven en klaar zijn voor de dag dat Hij wederkomt! Alle eer aan Hem die zoveel van ons houdt!

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat eenieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft!

Johannes 3:16

alt